H Ä N N Ä N P I T E L I J Ä _

T E X T _ P I E C E _ C O N S I S T I N G _ 2 _ P O S T E R S _ A N D _ A _ C O V E R, _ E D I T I O N _ O F _ 1 1. _ T H E _ P I E C E _ E X T E N D E D _ I N T O _ A N _ I N S T A L L A T I O N _ & _ R E A D I N G _ A T _ I I I _ A R T E _ B I E N N A L E _ 1 6. – 2 4. 6. 2 0 2 1, _ S I R K K A, _ F I N L A N D

Iltaisin kun duunimeilien mahtipontinen pauhu ja harrastuspiirien toimintasäde hidastuu surkastuu loppuu ja todellisuuden pimeä hiljaisuus laskeutuu, me ymmärrämme olevamme vain yksinkertaisen pelin yksinkertaisia pelinappuloita. Me heräämme keskellä yötä valvomaan ja vatvomaan pelin ratkaisuja ja korteissa meille arvottuja tehtäviä. Mutta mitä kauemmin peli jatkuu, sitä selvemmin huomaamme, että mikään tässä pelissä ei ole pysyvää ei, eikä siksi myöskään absoluuttisesti totta. Tällä pelillä ei ole kiinteää pohjaa ja sen säännötkin on vain joku keksinyt: että jokaisen saavutetun pisteen jälkeen tulee aina seuraava, nappuloita siirretään noppien silmälukujen mukaan ja kaikki ensimmäisinä maalin tulevat ovat voittajia, voittajia, voittajia voittajia voittajia voi tta j i a

Mutta joskus myöhemmin sitten, jonain toisena tavallisena yönä, meille saattaa avautua toinen silmä, sellainen, joka näkee pelin pohjan alle ja sääntöjen kirjottajan ajatusten taakse. Ja sen näkeminen saa meidät yhtäkkiä hyppimään pisteistä toisiin ja peruuttamaan, vaikka sellaista ei pelin säännöisssä suositella.

Ei ei ei ei lämpimästi suositella.